Tratament Dermapen/Microneedling

Tratament Dermapen/Microneedling

de | mart. 24, 2023 | Cosmetică | 0 comentarii

Recomand cu toată încrederea epilarea cu laser…aparatul este ultramodern, iar efectele se vad imediat după prima ședință. Ce îmi place foarte mult la ședințele de epilare cu laser este faptul ca NUU simți nici cea mai mica durere. E SUPER ! Chiar merita încercat! (P.S. Ramona este o tipa super de treabă) 👏👏😘😘

A. F.

Ce este defapt Dermapenul?

Dermapenul este un dispozitiv medical, asemanator unui stilou, care are atasat microace de unica folosinta. Aceste microace penetreaza pielea cu o adancime si viteza reglabila de la 0.25 mm pana la 2.5 mm in functie de zona tratata.

Tratamentul cu Dermapen este o procedura estetica nechirurgicala, minim-invaziva. Este indicat pentru toate tipurile de ten, atat la femei, cat si la barbati, pentru diferite parti ale corpului.

La ce ajuta tratamentul cu Dermapen?

Dermapenul ajuta la imbunatatirea aspectului pielii, vergeturilor, cicatricelor si reduce dimensiunea poriilor. Trateaza sau imbunatateste cicatricile post acneeice. Totodata ajuta la reducerea ridurilor fine sau de expresie, fiind o alternativa pentru liftingul chirurgical pentru cine doreste o procedura putin invaziva. Pe langa aceste beneficii, dermapenul imbunatateste aspectul si textura pielii, previne sau trateaza laxitatea cutanata. Se foloseste si in tratamentul alopeciei sau a petelor de pigmentare.

Ce se intampla mai exact in timpul tratamentului?

Microintepaturile facute la nivelul pielii stimuleaza colagenul propriu si dermul sa formeze retele noi de elastina si colagen. Prin conoliculele create de microace introducem substantele nutritive in functie de necesitatea pielii. Aceste substante active ajung in epiderm unde este nevoie sa stimulam melonocitele si keratinocitele, responsabile de pigmentarea pielii, pentru a obtine o culoare uniforma a tenului. Crescand adancimea acelor ajungem la nivelul dermului care este bogat in elastina si colagen.

Tratamentul nu este dureros, deoarece folosim o crema anestezica, care actioneaza in 10-15 minute. Clientul va simti eventuale intepaturi fine.

Dupa ce crema anestezica a actionat, acesta se indeparteaza cu comprese sterile si dezinfectant pentru cute. Substanta activa fiind deja pregatita, se poate incepe procedura. Miscarile dispozitivului sunt in general rotative, cu presiune medie si viteza maxima. Se incepe cu o adancime mica de 0.5mm, o adancime care nu prezinta sangerare, si penetram pielea la nivelul epidermei doar pentru a livra substantele alese. Este o adancime suficienta daca dorim doar o hidratare profunda a pielii. Ca sa ajungem la derm, crestem treptat adancimea, pana cand prezinta sangerare. Sangerarea este un semn ca am ajuns la derm, unde se produce colagen si elastina. Daca dorim sa tratam petele de pigmentare, cicatrici sau riduri, trebuie neaparat sa ajungem la derm, care are o grosime diferita de la persoana la persoana, deci si adancimea difera. Este foarte important sa nu indepartam sangele de la suprafata pielii, deoarece el ajuta la o vindecare mai rapida. Dupa ce am finalizat procedura, se aplica o masca hidratanta care calmeaza si hidrateaza pielea. Procedura se poate repeta o data la 4-6 saptamani.

Ce se intampla dupa tratament?

In primele 48 de ore dupa tratament, pielea va fi rosie si iritata, pot aparea chiar si mici vanatai. In primele zile dupa procedura poate aparea un lejer disconfort la nivelul pielii, o senzatie de uscare de ”strangere a tenului”.

Pentru o vindecare corecta si pentru a obtine rezultatul dorit, trebuie urmate sfaturile specialistului. Iata cateva reguli de urmat dupa tratament:

  • Este indicat folosirea unei creme hidratanta/reepitelizanta, care calmeaza pielea si elimina disconfortul. Acest tip de crema ajuta la formarea mai rapida a noului strat de corneocite care este prima bariera de aparate a pielii, deci este foarte importanta
  • Este strict interzisa expunerea la soare/solar, efectuarea de peelinguri sau alte proceduri sau folosirea produselor exfoliante
  • Este obligatorie folosirea unei creme cu factor de protectie (de preferabil SPF 50)
  • Trebuie evitat folosirea produselor de machiaj in primele 48 de ore. Daca este absolut necesar aplicarea unui fond de ten, se poate apela la un fond de ten medical care lasa pielea sa respire
  • Dupa 3-4 zile dupa tratament, pielea incepe sa se exfolieze si apar ”cojitele” care nu trebuie indepartate sub nici o forma. Daca se indeparteaza, riscam sa creeam cicatrici noi sau o piele mai putin uniforma
  • Se recomanda un tratament cosmetic profesional pentru indepartarea stratului de celule moarte dupa 5-7 zile dupa tratamentul cu Dermapen

In cazul in care urmati sfaturile specialistului in procesul de vindecare, pentru tratamentul cu Dermapen nu se cunosc reactii adverse.

Tratamentul nu este indicat persoanelor care:

  • au sau au avut herpes in ultimele 2 luni
  • femeilor insarcinate sau care alapteaza
  • urmeaza un tratament cu anticoagulante
  • sufera de dereglari hormonale
  • au urmat/urmeza un tratament cu retinoizi
  • sufera de diabet

Totodata este foarte important sa informati esteticianul daca suferiti de alergii sau alte afectiuni, pentru a evita reactii adverse nedorite.

Pentru programari ne puteti contacta pe numarul: 0749/675-183.

Va asteptam!

Alte articole

Balayage! Da sau nu?

Părul blond niciodată nu iese din trend! Dacă îți dorești un look natural, fără efort și plin de rafinament, tehnica balayage este soluția perfectă. În acest articol, vom explora ce înseamnă balayage, cum diferă de alte tehnici de colorare și de ce este atât de populară.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *